Levaduras para vinificación en tinto

Aquest llibre recopila més de 30 anys d'investigació en la selecció de llevats vínics. És una bona panoràmica de "l'estat de l'art" en la matèria. Un llibre molt tècnic, quasi imprescindible pels tècnics involucrats en la fermentació de vins.

És un llibre útil com a text docent però que també aporta informació actual i d'aplicació pràctica per a la consulta i formació de l'enòleg. Conté 405 referències bibliogràfiques actuals, la majoria procedents de revistes. Descriu al llarg de 8 capítols la repercussió de la selecció de llevats en la qualitat, estabilitat i seguretat dels vins dedicant un interès especial a les noves aplicacions amb no-Saccharomyces.

Resum dels títols dels 8 capítols del llibre
Capítol 1 La polèmica sobre la utilització de llevats seleccionats i la situació actual en l'elaboració de vins negres. 
Capítol 2 El consum regular de sucres i la producció elevada d'etanol
Capítol 3 La complexitat aromàtica del vi negre
Capítol 4 L'atractiu visual del color del vi negre
Capítol 5 Estructura i cos del vi negre
Capítol 6 Com facilitar la fermentació malolàctica posterior
Capítol 7 El consum del vi negre i la salut
Capítol 8 Un nou sistema de vinificació en negre

Els autors
José Antonio Suárez Lepe és Catedràtic de Tecnologia d'Aliments a l'ETS d'Enginyers Agrònoms de la Universidad Politécnica de Madrid on imparteix docència en l'àrea de Tecnologia d'Aliments i Enologia. Delegat Espanyol en el Grup d'Experts en Microbiologia del Vi de l'OIV (Organització Internacional de la Vinya i el Vi). Director del Màster de Viticultura i Enologia de la UPM i Professor de l'European Master of Viticulture and Enology (Vinifera). Acadèmic de l'Academia Iberoamericana de Farmàcia. Complementa la seva activitat docent amb la direcció de projectes d'R + D en l'àmbit de la Indústria Alimentària, i ha estat guardonat amb diversos premis d'investigació en Enologia nacionals i internacionals.

Antonio Morata és Professor Titular de Tecnologia d'Aliments a l'ETS d'Enginyers Agrònoms de la Universidad Politécnica de Madrid. Imparteix docència en l'àrea de Tecnologia d'Aliments a l'àmbit d'enologia i tecnologies de preservació convencionals i emergents. Participa com a expert en el Grup d'Experts en Microbiologia del Vi de l'OIV (Organització Internacional de la Vinya i el Vi). Professor de enotècnia en el Màster de Viticultura i Enologia de la UPM i de l'European Master of Viticulture and Enology (Vinifera). Coordinador del Màster d'Enginyeria Alimentària aplicada a la Salut. A més de la seva activitat docent participa en diferents projectes de R + D en l'àmbit de la Indústria Alimentària.

Fitxa tècnica
Títol: LEVADURAS PARA VINIFICACIÓN EN TINTO.
Autors: José Antonio Suárez Lepe i Antonio Morata Barrado 
Pàgines: 358. 
Enquadernació en tapa dura. 
Mides: 24 X 17 cm. 
Ilustracions en color (fotografies, dibuixos, esquemes, gràfics, taules, quadres...). 
Any: 2015 (1ª Edició). 
ISBN: 978-84-943451-9-7.
Preu: 40 EUROS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada