Vi català. Una reivindicació històrica

Des dels primers ceps de moscatell que van plantar els grecs fa 25 segles, Catalunya ha estat sempre una terra de vins i vinyes. Avui, el vi català es comença a forjar un nom propi arreu del món. Però a la situació actual no s’hi ha arribat fàcilment. 
En aquest llibre, escrit per tres acreditats professionals del món del vi, s’exposen les claus històriques del sector, les seves vicissituds i les possibles escletxes per a l’esperança del nostre patrimoni vitícola. 
"Un llibre que destapa tots els secrets del vi català i brinda pel nostre patrimoni". L'obra pretén ser un repàs a la nostra viticultura, amb els principals tipus de vi català i les varietats, tradicionals i foranes, que les componen. En definitiva, en el llibre, escrit per tres acreditats professionals del món del vi, es donen respostes històriques que expliquen les vicissituds del sector i les possibles escletxes per a l’esperança del nostre patrimoni vitícola.
Els autors
Jordi Alcover
És historiador, restaurador, enòleg i periodista especialitzat en vins. Ha creat la primera Escola d’Estiu del Vi Català i és coautor de la Guia de vins de Catalunya. Tast a cegues, que es publica anualment des del 2009 i que, mitjançant el tast de més de 10.500 vins, ha permès als autors obtenir el fons de coneixement que ha servit de base per a l’elaboració d’aquest llibre.
Sílvia Naranjo 
Ha estat en contacte amb el món del vi des de l’àmbit personal i, fa set anys, des del professional com a coautora de la Guia de vins de Catalunya. Tast a cegues. Tot i que, en aquest context, ha hagut de tastar més de 10.500 vins, continua preferint sense cap mena de dubte beure una sola copa de vi o de cava gaudint de la conversa.
Jordi Abellan 
Ha fet diferents màsters en viticultura, enologia i anàlisi sensorial, encara que es considera eminentment autodidacte. És coautor de la Guia de Vins de Catalunya. Tast a cegues des de fa cinc edicions i autor del blog vinícola Enoteismes.
Fitxa tècnica
Pàgines: 176
Edició: Rústica
PVP: 16,90  €
ISBN: 978-84-8330-825-7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada