Guia d'Enoturisme de la DO Alella

Lluís Tolosa i Clara Antúnez s'han tornat a unir per a realitzar una nova guia enoturística. En aquest cas l'han dedicada a la DO més petita del paísla DO Alella.  Els dos reconeguts especialistes han visitat, degustat, tastat, fotografiat i valorat l’oferta turística del món del vi d’aquest petit gran territori i han recollit aquesta experiència en la Guia.
El Consorci DO Alella va apostar per la necessitat de posar en valor i donar visibilitat els atractius de la Denominació d’Origen Alella, d’una manera estructurada, per tal de caminar cap a la consolidació de la destinació enoturística del territori. El mapa de recursos de la Guia es converteix en el primer dibuix que aglutina tota la informació que el turista necessita per a assegurar-se l’èxit de la visita: 8 cellers, 9 projectes d’elaboració de vi, 49 restaurants, 7 allotjaments, 7 vinateries, 8 visites culturals/museus, 6 esdeveniments enoturístics i 2 empreses de serveis i agències especialitzades del món del vi.
La maresmenca Carme Ruscalleda, cuinera amb més estrelles Michelin del món, signa el pròleg d’aquesta Guia, en una presentació que segueix la línia del seu discurs: posar en valor la qualitat del producte de proximitat, com a tret genuí d’identitat.
Pel que fa a l’apartat de vins de la Guia, es va crear un grup de tast format per 13 persones del món del vi, tots ells amb vincles professionals i emocionals amb el territori de la Denominació d’Origen, van tastar i puntuar més de 90 referències del territori. Vins blans, negres, rosats, escumosos, dolços, generosos... amb personalitat DO Alella.
La identitat dels vins, el paisatge de vinya, la història, la cultura del territori i els esdeveniments enoturístics queden recollits a aquesta publicació, amb més de 200 fotos a color que enamoraran els lectors i atrauran els enoturistes al territori.
Andreu Francisco, afirma que “aquesta Guia ha donat cabuda a tots els agents del territori que treballen pel projecte enoturístic de la DO Alella”. 
La publicació recull 89 espais enoturístics i un centenar de vins de la Denominació d’Origen.
Els autors
Lluís Tolosa (Barcelona, 1968)
Sociòleg, escriptor i editor. Especialitzat en la divulgació de la cultura del vi, ha publicat un centenar d’articles i una dotzena de llibres sobre vins i enoturisme, premiats a Paris, Frankfurt i Pequin. Conferenciant i col·laborador habitual de la revista Wine in China, ha rebut la Medalla d’Or a la comunicació vinícola del Foro Europa. Darrerament ha publicat 100 vins catalans que has de conèixer, la Guia d’Enoturisme de l’Empordà, la Guia d’Enoturisme del Pla de Bages i La garnatxa de l'Empordà i altres vins dolços (obra col·lectiva).
Clara Antúnez (Sabadell, 1985)
És sommelier, dietista-nutricionista i màster en Comunicació i Gastronomia. Ha publicat articles i reportatges en diferents revistes i mitjans (Cupatges, Delicooks, Vitagreen), i ha participat en magazines de ràdio i al programa cuines de TV3.
A més, és coautora de la Proposta de Codi Ètic en la professió de Nutrició Humana i Dietètica, i va ser col·laboradora en l’elaboració de la Guia d’Enoturisme de l’Empordà.
Amb Lluís Tolosa ja va escriure el 2013 la Guia d'enoturisme del Pla de Bages i 100 vins catalans que has de conèixer.
La seva trajectòria professional es basa sobretot en la formació i comunicació nutricional i gastronòmica i l’assessorament alimentari des de tots els punts de vista. Busca poder apropar a la població d’una manera amable la cuina, la salut i els vins. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada