Guia Vinilogue Montsant

La  col·lecció de guies d'enoturisme Vinologue de l'editorial Leavenworth Press va néixer el 2007 als Estats Units amb la voluntat de donar a conèixer petites regions vinícoles del món que no reben l'atenció internacional que es mereixen. La majoria de guies de viatges passen per alt o dediquen molt poc espai a parlar de l'oferta enoturística de la regió sobre la que parlen, però la col·lecció Vinologue agafa els cellers i els vins com els destins principals del viatge. 

La DO Montsant, sovint a l’ombra de la més coneguda DOQ Priorat, ha aconseguit superar el repte de ser una de les denominacions d’origen més noves de Catalunya. En la dècada i escaig des de la seva creació el 2001, ha demostrat any rere any que els seus vins són molt més que “Priorats barats” i que els cellers familiars que hi han estat elaborant vins durant segles han desenvolupat un estil propi. Tan sols a una hora i mitja de Barcelona, la DO Montsant és una regió fascinant de la comarca del Priorat, alhora ferèstega i acollidora, plena de pintorescos poblets on a vegades sembla que el temps s’hagi aturat i on la gent ha aconseguit prosperar gràcies al vi.

La guia Vinologue Priorat, editada l'any passat, ha guanyat un dels prestigiosos premis Gourmand i en la seva versió en anglès es distribueix Amèrica del Nord. Aquesta nova guia Montsant n'és una companya imprescindible per a qualsevol amant del vi. 
Sobre l'edició de Vinologue Montsant
Es tracta d'una guia de 312 pàgines a tot color, publicada simultàniament en català i anglès, que inclou 64 elaboradors i 225 vins, inclosos dins la zona geogràfica de la DO Montsant, valorats per un comité de somelires. Ofereix una introducció general amb informació pràctica, sobre la història, les especialitats gastronòmiques i festes locals, varietats de raïms que defineixen la regió, etc. També inclou itineraris recomanats, mapes de cada subzona i llocs on menjar o dormir. Cada elaborador té un perfil amb dades de contacte i informació sobre visites enoturístiques acompanyades de les coordenades de GPS per arribar-hi i un codi QR per tenir aquesta informació immediatament disponible al mòbil. També s'inclouen els vins principals del celler amb les dades tècniques i nota de tast.
La versió en anglès de la guia es distribuirà a les llibreries dels Estats Units i Canadà a partir del setembre i també s'ha editat en format de llibre electrònic, que es pot adquirir i descarregar des de la majoria de països a través de las plataformes principals de distribució d'epub, Amazon, Apple i Barnes & Noble.
En aquesta ocasió, pel que fa a la venda i distribució, els autors van voler experimentar en un format nou: el micromecenatge.
Tot i que normalment havien venut els llibres en botigues físiques o per correu a través de la seva botiga online, aquesta vegada van decidir llançar-lo a través del web Verkami a Catalunya i Espanya i a través de Kickstarter a l’estranger. Bàsicament, són plataformes que permeten que la gent pre-compri el llibre per avançat abans de que surti al mercat, per tal d’assegurar-se de ser un dels primers a tenir-lo a casa, i alhora ajudar a la seva impressió. 
També van oferir algunes recompenses especials per la gent que tingués ganes de recolzar el projecte amb un finançament una miqueta més gran, incloent la recompensa màxima en la qual l’autor oferirà visites i tastos guiats personalment als cellers de la regió.
L'edició impresa de Vinologue Montsant té un preu de venda al públic de 19€.
Sobre l'autor
Miquel Hudin és originari de Califòrnia, però durant els últims deu anys ha visitat i escrit sobre cellers d'arreu del món. La seva relació professional amb el món del vi va iniciar-se en treballar al celler de Francis Ford Coppola a Napa Valley als anys 1990. Ocasionalment també fa de jutge en concursos de vins, fa visites enoturístiques guiades i assessora sommeliers i restaurants sobre regions vinícoles poc conegudes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada