Guia d'Enoturisme del Pla de Bages

El sociòleg i escriptor-editor Lluis Tolosa, autor de nombrosos llibres sobre enoturisme i vins, s'ha tornat a unir amb Clara Antúnez amb qui ja va escriure la Guía d'enoturisme de l'Empordà per tal d'escriure ara la Guia d'enoturisme del Pla de Bages.
En el llibre recomanen 101 llocs per gaudir del turisme del vi a la comarca del Bages.
L’obra neix amb l’afany de donar a conèixer un territori i els seus vins des d’una perspectiva global. Es tracta, en realitat, de sis guies en una: guia de cellers, guia de vins, guia de restaurats que cuiden els vins de la DO Pla de Bages, guia d’allotjaments, guia de visites culturals del vi i per últim una guia de botigues especialitzades de vi.  
La introducció de la guia fa un repàs socioeconòmic a la història del vi al Bages i posa en valor la llarga tradició vitivinícola de la comarca. I el conjunt de l’obra presenta una varietat i una amplitud de recursos enoturístics sovint desconeguts pel públic general i poc reconeguts com a recursos turístics. 
L’edició s’ha impulsat amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona.
Els autors:
Lluís Tolosa (Barcelona, 1968)
És sociòleg i escriptor. Ha publicat una desena de llibres sobre vins i enoturisme, ha impartit diferents cursos i conferències sobre comunicació del vi i ha publicat més d'un centenar d'articles sobre màrqueting del vi i l'enoturisme. 
El seu llibre Vinos y Bodegas de Rioja va ser reconegut com el Millor Llibre de Vins d'Europa (Madrid, 2006) i el Millor Llibre del Món sobre Vins europeus (Pequín, 2007) i va ser finalista dels premis Best of the Best als Millors Llibres de Vins del Món (Frankfurt, 2008). 
La seva Guia d'Enoturisme de l'Empordà, traduïda al castellà, l’anglès i el francès, va rebre el premi a la Millor Guia d'Enoturisme d’Espanya (Madrid, 2012) i el premi a la Comunicació Turística del Patronat de Turisme de Girona (Lloret, 2012). 
Catalunya no és Califòrnia, el seu assaig de reflexió estratègica sobre l’oportunitat de l’enoturisme per Catalunya va guanyar el premi Best Literature Wine Book (Madrid, 2009).
Clara Antúnez (Sabadell, 1985)
És sommelier, dietista-nutricionista i màster en Comunicació i Gastronomia. Ha publicat articles i reportatges en diferents revistes i mitjans (Cupatges, Delicooks, Vitagreen), i ha participat en magazines de ràdio i al programa cuines de TV3.
A més, és coautora de la Proposta de Codi Ètic en la professió de Nutrició Humana i Dietètica, i va ser col·laboradora en l’elaboració de la Guia d’Enoturisme de l’Empordà.
La seva trajectòria professional es basa sobretot en la formació i comunicació nutricional i gastronòmica i l’assessorament alimentari des de tots els punts de vista. Busca poder apropar a la població d’una manera amable la cuina, la salut i els vins.
El llibre, però és editat pels autors. Preu 19 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada