Catalunya 50 cellers emblemàtics

Catalunya 50 cellers emblemàtics
Jordi Bastart

A Catalunya hi ha més de 400 cellers embotelladors, alguns en edificis centenaris que reflecteixen l’arquitectura modernista de principis del segle passat, altres en estructures força innovadores plenes de creativitat. 
En aquest llibre hem volgut recollir la monumentalitat de cinquanta d’aquests cellers, alguns dels quals qualificats com a veritables «catedrals del vi», sense oblidar les noves bodegues de disseny innovador. L’única premissa exigida per figurar en el llibre ha estat la seva monumentalitat o implantació en el territori, que es puguin visitar i que produeixin vins o caves de qualitat. Hem procurat que totes les DO hi siguin representades i en cap cas ens ha guiat un sentit comercial a l’hora de la tria.

L’autor

Jordi Bastart i Cassé. Periodista i fotògraf, dirigeix l’empresa Turismo Verde, SL. Es va iniciar en el món de la fotografia en grups experimentals, realitzant exposicions individuals i col·lectives, i participant en concursos fotogràfics. A més d’articles per a revistes de viatges i de dirigir durant set anys les guies QF? de La Vanguardia, ha publicat una setantena de guies de viatge, de rutes en 4x4, passejades per a la mainada… tant de ciutats d’Europa com de diferents indrets d’Espanya. És col·laborador des de fa molts anys del programa de ràdio Gente Viajera d’Onda Cero. L’any 2001, la Generalitat li va concedir el premi al millor llibre de Promoció Turística de Catalunya i, el 2008, va rebre el Pica d’Estats per als seus treballs sobre les terres de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada