A peu pel Priorat del vi i l'oli

A peu pel Priorat del vi i l'oli
Rafael López Monné
Arola editors. 20 €
(Text de la contraportada)
Al Priorat els camins tenen gust de vi i d’oli. Els empedrats, polits a força de ferradures i d’espardenyes, encara guarden el so de les mules, els renecs dels traginers, els salms dels cartoixans, les cançons de les mosses... Aquest és un territori ric en camins i en històries. Aquesta guia vol precisament explicar alguns d’aquests relats i ajudar a entendre i fruir a peu del Priorat que ha arribat fins els nostres dies. Tenim l’esperança que, quan tasteu un vi d’aquesta terra i escampeu damunt el pa torrat un bon raig del seu oli, els acompanyeu amb els records dels camins prioratins i degusteu també porcions del paisatge d’aquest bocí de món. De fet, això no és una guia. Voldríem que fos un manual per ser una mica més feliços.
L'AUTOR
Rafael López-Monné
Sóc geògraf i fotògraf, probablement perquè m’agrada mirar i explicar allò que veig!
Les muntanyes formen part dels meus paisatges més viscuts, des del meu estimat Montsant a l’Himàlaia. El 1985 vaig pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m).
Poc a poc, l’interés pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La meva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenòmen social i també turístic (Senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999). Actualment combino les tasques de fotògraf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docència a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili.
He publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les meves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical d’El Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic.
Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballo amb la càmera o amb el paper procuro que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada