100 coses que cal saber dels vins

Sembla que 100 és el número màgic en la literartura del vi. 100 vins catalans que has de conèixer, Los mejores 100 vinos por menos de 10 €... Per si no n'hi haguéssin prous, Àngel Garcia Petit, ens en porta un altre; 100 coses que has de saber dels vins. Un es pregunta perquè n'haig de saber 100 i no 50 o 200? 
Malgrat que fa més de 2.000 anys que el vi forma part dels àpats i les festes de la Mediterrània, fa poc més d’un quart de segle que som conscients que és també un element de la nostra cultura, a més de ser-ho de la nostra gastronomia.
Aquest llibre vol apropar el vi a les persones i donar una visió oberta, entenedora i desmitificadora del món del vi, que ens permeti conèixer una mica més les particularitats d’aquest company mil·lenari d’aventures alimentàries i gaudir-ne saludablement. Com no podia ser d'altra manera el llibre està dividit en cent capítols, generalment de dues pàgines, on l'autor va explicant d'una manera amena deferents temes respecte el vi i la seva cultura. Per exemple: Vi dolç versus mistela. Què és el terrer? Quins vins val la pena guardar?...
Si voleu un tast del llibre, l'editorial us en permet llegir les primeres pàgines
L'autor
Àngel Garcia Petit va néixer a Barcelona el 1954. És llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, i en Enologia per la URV de Tarragona. Ha treballat en activitats relacionades amb la sanitat, la docència i l’enologia. 
Actualment és professor de Viticultura i Enologia al Curs d’Especialització de Sommeliers de l’ESHIT Sant Ignasi de Barcelona, comentarista enològic de la revista Cuina, responsable enològic de l’empresa d’enoturisme Viemocions i assessora un celler del Baix Empordà.
Dades tècniques
Preu: 14,20€
Col·lecció: De 100 en 100, núm. 28
ISBN: 978-84-9034-244-2
Nombre de Pàgines: 192
Mides: 15,5 x 23,3 cm
Enquadernació: En rústica
Data primera edició: Octubre del 2014


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada