Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre


Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre
Anna Figueras i M. Teresa Castelló


L’editorial Farell ha publicat enguany Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat – Terra Alta – Ribera d’Ebre, un treball d’Anna Figueras Torruella i M. Teresa Castelló Bou que és fruit d’una recerca impulsada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, dins el programa de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya


El llibre parla de la producció d’aiguardents, una de les activitats econòmiques més significatives d’aquestes comarques en el passat. En fa un repàs històric des dels orígens a la gran expansió del segle XVII, la industrialització o la decadència del sector al segle XX, després de la guerra civil.

L’elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s’ha anat perdent. Les receptes es transmetien d’una generació a l’altra gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s’han recuperat fórmules de licors d’herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, com la d’ametller o la flor de magnòlia, freqüent al Priorat, o licors amb llet com el de cabra de Tivissa.

També s’han recollit les formes d’elaboració de vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars per alleugerir o curar afeccions. Per acabar hi són presents receptes de pastes i cócs, molt populars a la Ribera d’Ebre, en les quals s’empra l’aiguardent com a aromatitzant.

Títol: Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos, Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre
Autores: Anna Figueras i M. Teresa Castelló
Editorial: Farell
Col·lecció: Rebost i cuina, 6
ISBN: 978-84-92811-36-6
PVP: 17 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada